Išsamiau
Papainas - iš papajų vaisių gaunamas natūralus fermentas.Papainas padeda suskaidyti negyvus baltyminius audinius, neveikdamas sveikų. Tirpindamas negyvas odos ląsteles, papainas švelnina ir skaistina odą. Pats papainas turi labai daug amino rūgščių, iš jų nemažą kiekį alfa-hidroksi rūgšties, plačiai naudojamos kosmetikos gaminiuose. Papainui yra būdingos ir priešuždegiminės savybės. Šis fermentas taip pat turi balinančių, dėmes tirpinančių savybių, dėl ko naudojamas ir balinančiose dantų pastose (nepažeisdamas dantų emalio ardo dantų apnašų baltyminę struktūrą, dėmes dėl kavos, vyno arbatos gėrimo).
Papildoma informacija
| Receptai, naudojimo būdai, Monikos pastebėjimai | Naudoti: Būtinai prieš naudojimą atlikite jautrumo testą. Monika : Aš papajų fermentų, kurie yra silpnesni nei papainas, poveikį pamačiau jau po 1 panaudojimo po depiliacijos- vietomis plaukai iš vis neataugo. Papainas išsimaišė pagamintame kreme, todėl galima nesidaryti atskiro produkto po depiliacijos, o tiesiog įdėti į naudojamą kūno pienelį/kremą/gelį. Siūlau naudoti taip:pasitepti iškart po depilacijos ir dar kitą dieną, tada tepti maždaug kas savaitę, taip pat tada,. kai pradeda lįsti nauji plaukeliai, kas paprastai sukelia niežulį. Pernelyg dažnas naudojiams gali išploninti ir sujautrinti odą, dėl to tikrai nereikėtų piktnaudžiauti. |
|---|



