Išsamiau
Amla, arba vadinamasis Indijos agrastas, pasaulyje plačiai naudojama tiek išoriškai, tiek į vidų. Amlos vaisių sultyse yra beveik 20 kartų daugiau vitamino C, palyginti su apelsinų sultimis. Šis augalas taip pat yra svarbus mineralų ir amino rūgščių šaltinis, todėl amla yra viena svarbiausių populiaraus ajurvedinio sveikatos stiprinimo preparato “Čiavanprašo” sudedamųjų dalių.
Kosmetikoje amla populiari prižiūrint plaukus bei odą. Ji puikiai atgaivina, sustiprina ir sušvelnina plaukus, suteikia jiems blizgesio, apimties, saugo nuo galvos odos infekcijų, slinkimo bei žilimo, skatina plaukų augimą, kovoja su pleiskanomis. Taip pat amla padeda geriau įsisavinti natūralius plaukų dažus – chna, indigą ir padėti išgauti tamsesnę spalvą.
Dėl didelės vitamino C koncentracijos amlos fitolis yra puiki priemonė bet kokio tipo odai prižiūrėti, nes ją tonizuoja, atgaivina, suteikia švytėjimo. Amla padeda kovoti su laisvaisiais radikalais, todėl mėgiama kosmetikoje, skirtoje kovoti su raukšlėmis.
Papildoma informacija
| Receptai, naudojimo būdai, Monikos pastebėjimai | Amlą galima naudoti kaip švelnų pylingą. Miltelius tiesiog sumaišykite su vandeniu ir švelniai masažuokite veidą. Darant tai bent kartą į savaitę oda atsigaus, raukšlelių pastebimai sumažės. |
|---|



