Išsamiau
Cinko oksidas yra balti smulkiadispersiniai milteliai. Kosmetikos pramonėje jie yra naudojami dekoratyvinės kosmetikos (pvz. šešėlių), apsauginių priemonių nuo saulės (dažniausiai kartu su titano dioksidu) ir gydomųjų tepalų gamybai. Yra antiseptikas, gydo spuogus, egzemą, veikia dezodoruojančiai, antigrybeliniai, sutraukiančiai, ramina sudirgusią odąi.
Papildoma informacija
| Receptai, naudojimo būdai, Monikos pastebėjimai | Naudoti: Oranžiniame š.(pie 1,5 ml) telpa 1,1 g, arbatiniame š.(5 ml)-apie 3,5-3,6 g. Dedama į aliejinę fazę, netirpsta vandenyje, tirpus glicerine. Kaukė (pagal Suki firmos receptą). Ši kaukė valo, mažina paraudimus,uždegimus. Sudėtis:baltas molis+rožių hidrolatas (ar naminė rožių ištrauka)+hamamelio hidrolatas (miltelių ištrauka)+balto alksnio žievės milteliai (jų ištrauka)+ryžių krakmolas+ medetkų ekstraktas+dumbliai+glicerinas+ksantanas+ cinko oksidas+norimi ea (pvz. levanda, arbatmedis, manuka). |
|---|



